MY ALBOUMS

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Παρακάτω βλέπετε τις λέξεις κλειδιά (ετικέτες) που η κάθε μια αντιπροσωπεύει μια ενότητα (Θεματολογία)

πχ Κάνοντας ΚΛΙΚ στη λέξη "ΣΧΟΛΙΑ ΣΥΝΤΑΚΤΟΥ" αυτόματα θα έρθουν στο προσκήνιο όλες οι αναρτήσεις αυτού του είδους (μόνο οι τίτλοι)

Φυσικά η σελίδα δεν χωρά όλες τις αναρτήσεις γιαυτό, στο τέλος της σελίδας καντε κλικ στη φράση ''Παλαιότερες αναρτήσεις'' μέχρι να φτάσετε στην τελευταία

Επιλέγοντας με ένα κλικ πάνω στον τίτλο, ανοίγει όλο το κείμενο για να το διαβάσετε.

Καλή ανάγνωση

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Έλα να πάμε στο νησί

Είναι μια συνήθεια που τελευταία κερδίζει οπαδούς. Είναι πραγματικά καταπληκτικά. Δεν χρειάζεται να κατάγεστε οι ίδιοι από νησί. Με λίγα χρήματα παραπάνω μπορείτε να κάνετε ένα γάμο ονειρεμένο.
Ο ήλιος και η θάλασσα θα απογειώσουν τη διάθεσή σας. Αυτό το τρίπτυχο αν ο φωτογράφος σας το εκμεταλλευτεί σωστά, θα έχετε ένα τέλειο αποτέλεσμα.
Χρειάζεται όμως πολύ καλή οργάνωση.
Ότι αφορά τους φωτογράφους.
Εάν δεν είναι η έδρα τους στο νησί και καλέσετε κάποιον από το δικό σας μέρος, φροντίστε
1 Να βρίσκονται στο νησί τουλάχιστον 8-10 ώρες πριν το μυστήριο. Είναι αναγκαίο αυτό, γιατί πρέπει αφού τακτοποιηθούν να γνωρίσουν απαραίτητα το χώρο. Είναι πολύ κακό για τον επαγγελματία να αντιμετωπίζει το γεγονός, έχοντας πλήρη άγνοια των συνθηκών που θα συναντήσει.
2 Ας κάνουν μια βόλτα στα στενά σοκάκια του νησιού, εάν είναι δυνατόν να είστε κι εσείς μαζί τους για να επιλέξετε πιθανά σημεία για φωτογράφιση η να χαράξετε τη διαδρομή που θα ακλουθήσατε, αν πιθανά έχετε αποφασίσει να πάτε με τα πόδια στην εκκλησία (προτείνεται)
3 Συζητήστε μαζί τους την κατανομή της ώρας, ούτως ώστε να προλάβετε μετά το τέλος του μυστηρίου να βγάλετε φωτογραφίες με το φως της ημέρας. Θα είναι καταπληκτικές. Όλη η γοητεία του εγχειρήματος που αποφασίσατε βρίσκεται εδώ. Θα καμαρώνετε χρόνια το γεγονός και θα έχετε απτά στα χέρια σας ότι το ομορφότερο συνέβει αυτή τη μέρα.
4 Φροντίστε να είστε στην εκκλησία την προγραμματισμένη ώρα για τους λόγους που προαναφέραμε. Εάν ο χρόνος σας πιέζει, μεταφέρετε την καθιερωμένη «χαιρετούρα» και αντί να γίνει στο προαύλιο της εκκλησίας να πραγματοποιηθεί στο χώρο της δεξίωσης. Προσέξτε όμως γιατί εάν δεν είναι όλοι καλεσμένοι στη δεξίωση, μην το κάνετε.
5 Έχετε υπ’ όψιν σας κατά την προσωπική μου εκτίμηση, πως ένας Φωτογράφος με έναν εικονολήπτη ίσως δεν είναι αρκετοί για να καταγράψουν όλα τα συμβάντα και με ηρεμία. Η κούραση είναι επικίνδυνος παράγοντας για το τελικό αποτέλεσμα, πέραν του ότι δεν είναι δυνατόν να βρίσκονται ταυτόχρονα σε ότι διαδραματίζεται σχεδόν την ίδια ώρα.
Ότι αφορά εσάς και την οργάνωση

Είστε οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού και πρέπει να τα φροντίσετε όλα μόνοι σας. Θα μετακινήσετε τόσους καλεσμένους ίσως παρά τη θέληση τους και οφείλετε να τους κάνετε να νοιώσουν πως κάποιος τους φροντίζει. Πάρτε λοιπόν κι εσείς μολύβι και χαρτί και σημειώστε τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν.

Το ξενοδοχείο
Η βασικότερη έννοια. Μετά από έρευνα που θα έχετε ήδη κάνει (το Internet θα σας βοηθήσει πάρα πολύ) επικοινωνήστε με τον ξενοδόχο και ρωτήστε για τα πάντα. Διεκδικήστε μια καλύτερη τιμή με το σκεπτικό ότι θα προτείνετε στους καλεσμένους σας να καταλύσουν  στο ίδιο ξενοδοχείο αφού έχετε κανονίσει μια special τιμή.
Θα σας συμβούλευα να αναλάβετε ένα μέρος του κόστους ούτως ώστε να μην επιβαρυνθεί ο καλεσμένος σας.
Σε διαφορετική περίπτωση, κάντε μια έρευνα αγοράς, κρατήστε διευθύνσεις και τηλέφωνα για να μπορείτε να ενημερώσετε τους φίλους σας.
Δώστε λίγο προσοχή στα παρακάτω. Εάν για τον εαυτό σας κλείσετε ένα δωμάτιο, θα συμβεί το έξεις. Πρώτο θα καταλειφθεί από αποσκευές και παρελκόμενα. Θα είναι μονίμως ακατάστατο γιατί πρέπει να εξυπηρετήσετε τις προσωπικές σας ανάγκες και χαθεί ένα πολύ όμορφο κομμάτι από το γάμο σας. Ποιο είναι αυτό; Προσέξτε.
Θα σας προτείνω να κλείσετε δύο δωμάτια. Ένα για το γαμπρό κι ένα για τη νύφη. Το δεύτερο δωμάτιο (του γαμπρού) δεν χρειάζεται να είναι και πρώτης κατηγορίας. Εννοείται πως το ζευγάρι θα μείνει το βράδυ στο καλό δωμάτιο.
Η διαδικασία αυτή προτείνεται για τον παρακάτω σκοπό. Λίγες ώρες πριν την εκκλησία, υπάρχει μια διαδικασία που λίγοι δίνουν σημασία. Η ετοιμασία του γαμπρού και της νύφης. Έχω παραβρεθεί σε πολλές τέτοιες στιγμές αλλά επιτρέψτε μου να παρατηρήσω πως πολλοί θεωρούν πως επειδή συνήθως παρευρίσκονται μόνο συγγενείς, θεωρούν πως δεν είναι απαραίτητο να κάνουν κάτι ιδιαίτερο. Γιαυτό συναντώ χώρους που σε καμιά περίπτωση δεν δείχνει πως εδώ γίνεται μια γιορτή.
Ανατρέψετε όλα αυτά και κάντε το έξεις. Είτε πρόκειται για γάμο στο νησί είτε στο σπίτι σας, αναδείξτε το γεγονός αυτό. Φροντίστε από νωρίς το χώρο ώστε την κατάλληλη στιγμή να είναι όλα περιποιημένα. Εμείς θα αναφερθούμε εδώ για την περίπτωση του νησιού. Παρόμοια θα είναι και η φροντίδα αν ο γάμος γίνει στο σπίτι σας. Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, γαμπροί και νύφες που ετοιμάζονται για την εκκλησία κατά τον τρόπο που προανέφερα, αργούν να συνειδητοποιήσουν το γεγονός. Καταλαμβάνονται από άγχος κι επανέρχονται στην πραγματικότητα περί τα μέσα του μυστηρίου. Καλέστε τους φίλους και τις φίλες σας (φυσικά και τα ξαδέλφια σας) Τα αγόρια θα πάνε στο δωμάτιο του γαμπρού ενώ τα κορίτσια στο δωμάτιο της νύφης. Έχετε ήδη προσυνενοηθεί με τη reception του ξενοδοχείου να σερβίρει στα δωμάτια, χωρίς να περιμένουν ιδιαίτερες ατομικές παραγγελίες ποτά κι αναψυκτικά. Πιέστε κι εσείς ένα ποτηράκι, θα σας κάνει καλό. Σίγουρα όλο αυτό πρέπει να καταγραφεί με βίντεο και φωτογραφία. Ακόμα και με ερασιτεχνική κάμερα που θα έχει αναλάβει κάποιος δικός άνθρωπος. (τα πλάνα αυτά μπορεί κάλλιστα να μονταριστούν με το υπόλοιπο υλικό του γάμου.

Η διαδρομή προς την εκκλησία


Κατ’ αρχάς να πούμε πως δεν είναι καλό, το ζευγάρι να έρχεται στην εκκλησία μαζί και θα σας εξηγήσω γιατί. Μην ξεχνάτε πως ήδη σας περιμένουν στο προαύλιο οι καλεσμένοι σας. Χωρίς την παρουσία του γαμπρού με το κλασικό στήσιμο στον στολισμένο χώρο, υπάρχει μια άχαρη βουβαμάρα. Συνήθως, τέτοιες στιγμές χρειάζεται να συστηθούν συγγενείς που έχουν χρόνια να συναντηθούν μεταξύ τους. Η παρουσία του γαμπρού βοηθά το σπάσιμο του πάγου σ’ αυτή την περίπτωση πρώτον και δεύτερο, ξεθαρρεύουν σιγά σιγά όλοι και δημιουργούν με τα πειράγματά τους μια ευχάριστη κατάσταση. Η εικόνα της στολισμένης εκκλησίας στον περίβολό της είναι από τις πιο φανταστικές.
Η προγραμματισμένη διαδρομή που ορίστηκε με τη συνεργασία του ζευγαριού και του φωτογράφου καλό είναι να γίνει ποδαράτη. Άλλωστε συνήθως δεν χωρούν αυτοκίνητα μέσα στα στενά του νησιού. Να σας υπενθυμίσω εδώ ότι για το λόγο αυτό, φροντίστε το ξενοδοχείο σας να μην είναι απομακρυσμένο. Η λύση μιας στολισμένης άμαξας θα πρέπει να ξέρετε πως δεν είναι εύκολο να απαθανατιστεί από τους φωτογράφους κι ακόμα θα στερήσετε τη χαρά από τους καλεσμένους σας που δεν θα μπορούν με τα αυτοκίνητα τους, να σας ακολουθήσουν.

Ανακεφαλαιώνοντας

Όλα όσα αναφέραμε χρειάζονται σχεδιασμό.
Μετά την αναγνωριστική επίσκεψη σας στο νησί και τον έλεγχο αγοράς, αρχίστε να υλοποιείτε το πρόγραμμα σας. Κατ’ αρχάς:
Συντάξτε ένα καλογραμμένο σημείωμα  με το οποίο θα ενημερώνετε τους καλεσμένους σας για :
Ιο ξενοδοχείο που έχετε να τους προτείνετε και αντίστοιχα τηλέφωνα.
Τα δρομολόγια του πλοίου και κάποιο τηλέφωνο πρακτορείου.
Τα δικά σας κινητά τηλέφωνα.
Ενημερώστε τους ένα είναι χρήσιμο λόγω των καιρικών συνθηκών να προβλέψουν να έχουν μαζί τους ανάλογα ρούχα
Δεν θα ήταν υπερβολή αν το νησί έχει αξιόλογα τουριστικού ενδιαφέροντος μέρη, να αναφερθείτε με μια παράγραφο για την ευκαιρία που θα έχουν να επισπευτούν τα αξιοθέατα του νησιού.
Προσωπικά μου έτυχε κάποτε στην Κρήτη να  έχει προγραμματιστεί εκδρομικό πούλμαν που μετέφερε τους καλεσμένους γι αυτό το σκοπό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου