MY ALBOUMS

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Παρακάτω βλέπετε τις λέξεις κλειδιά (ετικέτες) που η κάθε μια αντιπροσωπεύει μια ενότητα (Θεματολογία)

πχ Κάνοντας ΚΛΙΚ στη λέξη "ΣΧΟΛΙΑ ΣΥΝΤΑΚΤΟΥ" αυτόματα θα έρθουν στο προσκήνιο όλες οι αναρτήσεις αυτού του είδους (μόνο οι τίτλοι)

Φυσικά η σελίδα δεν χωρά όλες τις αναρτήσεις γιαυτό, στο τέλος της σελίδας καντε κλικ στη φράση ''Παλαιότερες αναρτήσεις'' μέχρι να φτάσετε στην τελευταία

Επιλέγοντας με ένα κλικ πάνω στον τίτλο, ανοίγει όλο το κείμενο για να το διαβάσετε.

Καλή ανάγνωση

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Μουσική κάλυψη στην Δεξίωση


Πρώτα απ όλα πρέπει να έχετε αποφασίσει τα είδη της μουσικής που επιθυμείτε να περιλαμβάνει το πρόγραμμα, ανάλογα με το προσωπικό σας γούστο.
Προσοχή όμως. Δεν πρέπει να ξεχάσετε πως στη δεξίωση έχετε καλέσει άτομα κάθε ηλικίας και που ο καθένας κουβαλά τις τοπικές του μουσικές συνήθειες.
Η δεξίωση γίνεται υποτίθεται για να ευχαριστήσετε τους καλεσμένους σας, γι αυτό θέλει προσοχή. Μην παρασύρεστε από τα προσωπικά σας γούστα. Ο μπαμπάς σας, η μαμά σας, ο θείος σας, ίσως δεν γνωρίζουν πως διασκεδάζει σήμερα η νεολαία. Υπάρχει εδώ μια ειδοποιός διαφορά. Το στυλ της μουσικής που σας ξεσηκώνει στα μπαρ ή στην παραλιακή, δεν μπορεί να λειτουργήσει σε μια δεξίωση γάμου, γιατί μην ξεχνάτε τις κοπελιές ιδιαίτερα, λόγω της παρουσίας συγγενών, φίλων ή γειτόνων, τις αναγκάζει να είναι και να συμπεριφέρονται πιο συνεσταλμένα.
Γι αυτό μην το παιδεύετε. Υπάρχουν δυο κλασικές συνταγές που μπορείτε να επιλέξετε για να μην αναγκαστούν η ορχήστρα ή ο DJ να πελαγοδρομούν σε είδη και σκοπούς που δεν έχουν συνηθίσει να παίζουν.

1)      Μοντέρνο πρόγραμμα
2)      Παραδοσιακό

Το μοντέρνο πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Το χορευτικό μέρος ξεκινά με Βαλς & Ταγκό.
Στη συνέχεια έχουμε Rock & Roll που κάποια στιγμή θα γυρίσει σε Disco & Sixties
Για αλλαγή στο ρεπερτόριο μπαίνουν Νησιώτικα τραγούδια, γρήγορα και ρυθμικά, συνήθως καινούργιες εκτελέσεις.
Μετά πάμε στην ώρα του λαϊκού προγράμματος με ζεϊμπέκικα κι ύστερα Χασαποσέρβικα και μερικά τσιφτετέλια.
Ήδη η ώρα έχει καλυφθεί επαρκώς και με μερικές επαναλήψεις είμαστε ΟΚ

Το παραδοσιακό πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Εισαγωγή με Νησιώτικα, στη συνέχεια Καλαματιανά Συρτά και Τσάμικα. Αυτά θα καλύψουν πάνω από το μισό του προγράμματος. Στο τέλος ακούγονται Ζεϊμπέκικα και λαϊκά με επιστροφή στα παραδοσιακά.
Από την εμπειρία μου έχω να σας πω τούτο. Πολύ συχνά αρκετοί καλεσμένοι, μόλις τελειώσει το φαγητό, εάν αισθανθούν άβολα με αυτά που ακούν και βλέπουν, βρίσκουν μια κάποια πρόφαση και αποχωρούν. Μετά από τόσα έξοδα και ετοιμασίες σίγουρα δεν θα θέλατε να σας συμβεί. Ένας άλλος λόγος βέβαια που έχουμε πρόωρη αποχώρηση είναι όταν το ζευγάρι έχει καθυστερήσει να φτάσει στο χώρο της δεξίωσης με συνέπεια να καθυστερεί και η έναρξη του χορευτικού μέρους που θα τους ζωηρέψει.
Υπάρχει ένα τελευταίο δίλλημα που πρέπει να απαντήσετε.

Zζωντανή μουσική από ορχήστρα ή DJ;
Για να μην πλατειάζουμε προσέξτε το εξής. Η κάθε ορχήστρα συνήθως έχει το δικό της στίγμα. Άλλες παίζουν περισσότερα Ρεμπέτικα, άλλες περισσότερα Λαϊκά κι άλλες Νησιώτικα. Συνήθως ανταποκρίνονται πολύ καλά στο λαϊκό πρόγραμμα αλλά δεν θα πρέπει να έχετε απαιτήσεις για άλλα ιδιαίτερα τραγούδια. Οι διαβεβαιώσεις που θα πάρετε από τους επιχειρηματίες δεν επαρκούν.
Με τον DJ
Έχετε μεγαλύτερο φάσμα επιλογών. Προσέξτε όμως γιατί αρκετοί νεαροί  DJs στα παραδοσιακά, εκτός από Νησιώτικα και Καλαματιανά δεν τα πάνε καλά σε άλλα είδη της Δημοτικής μας μουσικής.
Και δυο τελευταίες συμβουλές
Μην επεμβαίνετε την ώρα του προγράμματος με προτάσεις για αλλαγή ρεπερτορίου. Ένας θυμωμένος μουσικός είναι η χειρότερη περίπτωση για την δεξίωση σας.
Τέλος (καθαρά προσωπική μου παρατήρηση) πολλοί DJ στην αρχή, την ώρα του φαγητού δηλαδή επιλέγουν μουσική που δεν θα την ακούσει κανείς. Μην ξεχνάτε πως είμαστε Έλληνες κι έχουμε έναν ολόκληρο θησαυρό από Έντεχνο τραγούδι και μπαλάντες. Γιατί να μη φάμε το φαγητό μας ακούγοντας το «Μάτια μπλε» του Γιάννη Πάριου.

Καλή διασκέδαση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου