MY ALBOUMS

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Παρακάτω βλέπετε τις λέξεις κλειδιά (ετικέτες) που η κάθε μια αντιπροσωπεύει μια ενότητα (Θεματολογία)

πχ Κάνοντας ΚΛΙΚ στη λέξη "ΣΧΟΛΙΑ ΣΥΝΤΑΚΤΟΥ" αυτόματα θα έρθουν στο προσκήνιο όλες οι αναρτήσεις αυτού του είδους (μόνο οι τίτλοι)

Φυσικά η σελίδα δεν χωρά όλες τις αναρτήσεις γιαυτό, στο τέλος της σελίδας καντε κλικ στη φράση ''Παλαιότερες αναρτήσεις'' μέχρι να φτάσετε στην τελευταία

Επιλέγοντας με ένα κλικ πάνω στον τίτλο, ανοίγει όλο το κείμενο για να το διαβάσετε.

Καλή ανάγνωση

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Πως ήθελα να είχα έναν και δύο και τρείς …….. Φωτογράφους


Ναι, και μη σας φαίνεται παράξενο. Σήμερα ένας φωτογράφος ή ένας εικονολήπτες, δεν είναι αρκετοί για να σας παραδώσουν μια δουλειά σαν κι αυτές που σίγουρα έχετε δει στο διαδύκτιο και σας έκανε να πείτε ‘’Μωρέ μπράβο, τι ωραία δουλειά που κάνουν σήμερα’’ 

Οντως σήμερα τόσο το βίντεο όσο και η φωτογραφία έχουν απογειώσει την αισθητική και μπορούμε να μιλάμε πλέον για μικρά αριστουργήματα. Θέλετε λοιπόν κι εσείς να καμαρώσετε κάτι ανάλογο στον δικό σας Γάμο ή στη βάπτιση του παιδιού σας; Ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρό. Προσοχή όμως μη βιάζεστε.

Δείτε γιατί.
Βοηθήστε κι εσείς με τον τρόπο σας τον φωτογράφο που σκοπεύετε να του αναθέσετε το γάμο σας. Κατ’ αρχάς (το έχουμε ξαναπεί αυτό), μην ξεκινάτε τις διαβουλεύσεις μαζί του, με το πόσο κοστίζει ένας γάμος σήμερα. Φέρνετε σε πολύ δύσκολη θέση τον άνθρωπο. Το ιδανικότερο θα είναι να απαριθμούσατε τα θέλω σας και μετά να σας πει ο χριστιανός, πόσο κάνει, γιατί έτσι όπως ξεκινά συνήθως ανάποδα η συζήτηση, εσείς αφού ακούσετε την τιμή, τότε θυμάστε να ζητήσετε μέσα στην προσφορά που σας έκανε, να χωρέσουν ‘’η Άρτα και τα Γιάννενα’’ που λένε. Κι αν δείτε πως δεν ικανοποιούνται οι επιθυμίες σας, τότε πετάτε και το μεγάλο σας επιχείρημα ‘’Ένας φωτογράφος που έτυχε να ρωτήσουμε μας δίνει αυτά που σας λέμε και σε καλύτερη τιμή’’ Όχι δεν είναι έτσι.

Ας γυρίσουμε ξανά στην αρχή της κουβέντας μας. Σήμερα, χρειάζονται περισσότεροι του ενός για να ‘’συλλάβουν’’ όλες αυτές τις ωραίες εικόνες που διαδραματίζονται πριν την εκκλησία αλλά και μετά. Παλιά όλο το επίκεντρο εστιάζονταν στην εκκλησία και στο μυστήριο, αυτό καθ’ εαυτό και στο τέλος, οι ατέλειωτες φωτογραφίες (αγχωμένες και καταϊδρωμένες) με συγγενείς και φίλους, στο προαύλιο της εκκλησίας. Αυτά τέλειωσαν. Δεν έχουν μείνει ούτε τα μισά. Για να πραγματοποιηθούν όμως τα άλλα, αυτά που είπαμε πως τα βλέπεις και λες ‘’Μωρέ μπράβο, τι ωραία δουλειά που κάνουν σήμερα’’ πρέπει ο φωτογράφος να έχει και έναν και δυο ίσως και τρείς μπορεί και τέσσερεις, φωτογράφους & εικονολήπτες, για συνεργάτες, για να είναι παρών την ώρα που στολίζουν το γαμπρό και στην αντίστοιχη ετοιμασία της νύφης, διότι εκεί παίζεται πια όλο το σκηνικό παρέα με τους φίλους και τις φίλες σας. Ένας κούκος πλέον δεν φέρνει την άνοιξη, γιατί δεν μπορεί ένας φωτογράφος και ένας εικονολήπτης να γίνουν χίλια κομμάτια και να είναι παντού. Εάν εσείς δεν ανοίξετε το πουγκί σας, να πληρώσετε κάτι παραπάνω δηλαδή, ο επαγγελματίας φοβούμενος μη σας χάσει από πελάτη θα αποφύγει την ανάλυση των δυσκολιών που προκύπτει και θα κοιτάξει να το βολέψει όπως-όπως. 

Αχ πόσες φορές έχω προσωπικά αγανακτήσει όταν ήμουν υποχρεωμένος να βρίσκομαι με το ένα πόδι στην εκκλησία για να ετοιμάσω όσα από τεχνικής άποψης απαιτούνται να γίνουν, για να έχουμε ένα τέλειο αποτέλεσμα στον κλειστό και συνήθως σκοτεινό χώρο της εκκλησίας και να έχω προηγούμενα περάσει από το σπίτι της νύφης που ως συνήθως, όλα κινούνται αργά, απελπιστικά αργά και να φτάνεις τελικά στην εκκλησία μαζί με τη νύφη. Μην υποβάλετε λοιπόν τον φωτογράφο σας σε αυτή τη δοκιμασία. Φροντίστε μέσα στο σύνολο των εξόδων του γάμου σας να συνυπολογίσετε και αυτά που απαιτούνται για να καμαρώνετε τους εαυτούς σας σαν τα διάσημα κινηματογραφικά ζευγάρια. Αλήθεια σας λέω. Σήμερα τα παιδιά (οι συνάδελφοί μου αλλά όχι όλοι) μπορούν να το κάνουν. 

Και προς θεού μη για λόγους οικονομίας, πέσετε στα χέρια τυχάρπαστων που ‘’όλα τα σφάζουν και όλα τα μαχαιρώνουν’’ (Ε αμάν πια έχω αγανακτήσει μαζί τους, αφήστε με να εκφραστώ ελεύθερα) Μιλώ γιαυτούς που πήραν από την κουζίνα τη γυναίκα τους και της φόρτωσαν μια κάμερα στην πλάτη, για να ρίξουν το κόστος ή για αυτούς που συνεργάζονται με τον ‘’Μήτσο’’ που δουλεύει τις καθημερινές στο Δημόσιο κι έτυχε να έχει αγοράσει μια βιντεοκάμερα, κάπως ακριβούτσική, αφού το budget του καταστήματος δε το επιτρέπει.

Ψαχτείτε λοιπόν και ξοδέψτε ένα ευρώ παραπάνω. Δεν θα χάσετε αφού αυτό θα μείνει τελικά όταν τα φώτα θα σβήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου